Burgundis csokoládés kuglóf recept

2015. november 27., 10:30
komment
Novák Ferencné olvasónk receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók

20 dkg Rama
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
28 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
kevés őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1,8 dl burgundi vörösbor
(vagy valamilyen finom, zamatos vörösbor)
10 dkg étcsokoládé
6-6 dkg ét- és tejcsokoládé
0,5 dl tejszín


Elkészítés

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A liszt, kakaópor, fahéj, sütőporkeverékét és a vörösbort hozzáadjuk. Az étcsokoládét felaprítjuk vagy lereszeljük, ezt is a tésztába tesszük, valamint a tojások kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk óvatosan.A tésztát margarinnal kikent kuglófformába öntjük, és 175 fokon kb. 1 óráig, tűpróbáig sütjük. A kihűlt kuglófra a következő mázat öntjük: az ét- és tejcsokoládét összetördelve vízgőz fölött felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük,majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük. Amikor megdermed, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

csokoládés kuglóf

2015. november 27., 10:30

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...