2014.08.13. 12:43
Csirkehúsos besameles töltött padlizsán receptje
Nagy Imréné Olvasónk újabb ínycsiklandozó receptet osztott meg velünk. Próbálja ki Ön is!
Fotó: Nagy Imréné
Hozzávalók:
4 db padlizsán
30 dkg darált csirkemell
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
1 db édes piros paprika
½ hegyes erős paprika
15 dkg enyhén füstölt lágyabb sajt
1 ½ dl tejszín
1 teás kanál liszt
bors, borsika, pirosparika és ízlés szerint só
olíva olaj
tetejére
1 dl tejföl
5-6 dk sajt
Elkészítése:
Megtisztítjuk a hozzávalókat.
A padlizsánt hosszában kettő felé vágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét és megsózzuk.
Az egyik hagymát apró kockára vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst a paprika felét, az egyik paradicsomot, a padlizsánok kivájt belsejét amit apróra vágtunk, a fűszereket és egy kicsit elősütjük. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A legvégén a piros paprikát. Levesszük a tűzről és ha egy kicsit hűlt, hozzáadjuk a a maradék felvágott hagymát, paprikát és paradicsomot is.
A tejszínbe beleverjük a lisztet és a tejfölt és az egészet ráöntjük a töltelékre. Összekeverjük és megtöltjük a padlizsánokat.
Berakjuk sütni, kb. 30 percet sütjük és akkor rákenjük a tejfölben elkevert sajtot és készre sütjük.