Receptek

2016.01.02. 11:19

Egyszerű és finom: kifli kókusszal

Bár már véget értek az ünnepek, s mindenki eltelt a sok süteménytől, mégis jó, ha vasárnap kerül valami finomság az asztalra. A kókuszos hókifli elkészítése nem nagy ördöngösség, s ha nem is ebéd után, esetleg a reggeli kávé mellé jóleshet.

Bajdó Bettina

A kókuszos hókifli hozzávalói: 30 dekagramm liszt, 10 dekagramm kókuszreszelék, 10 deka cukor, egy csipet só, 20 deka margarin, két tojás sárgája, két vaníliás cukor, valamint porcukor a forgatáshoz.

A liszthez adjuk a kókuszreszeléket, a cukrot, a sót, a tojások sárgáját és rámorzsoljuk a hideg margarint. Az összetevőket gyorsan összedolgozzuk, egészen addig, amíg omlós tésztát nem kapunk. Ezt fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni hidegre, akár a hűtőbe is. Körülbelül egy óra múlva elővesszük a tésztát és ujjnyi rudakat gyúrunk, amiket ötcentis darabokra vágunk. Ezekből apró kifliket formázunk, majd tepsibe tesszük és 190 fokon sütjük.

Sütés közben figyeljünk oda, mert rövid ideig kell sütni. Folyamatosan figyeljük az alját, hogy ne barnuljon meg!

Sütés után pedig porcukorba forgatjuk a kis kifliket. Nagyon finom, és ami még talán ennél is lényegesebb: sokáig eláll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!