2013.06.05. 18:19
Fekete-erdő torta Németországból recept
Olvasónk Penczné Sali Krisztina receptje
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
12,5 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
Töltelék:
2 üveg meggybefőtt
2 csomag vaníliapuding
0,5 l meggylé
1-2 evőkanál cukor
A tetejére:
7 dkg liszt
7 dkg porcukor
7 dkg margarin
10 dkg darált diókevés fahéj
2 doboz (500 ml) tejszín
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy kerek tortaforma méretűre kinyújtjuk, majd felcsatoljuk a tortaforma oldalát. A töltelékhez a meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Ha kevesebb a meggylé 0,5 l-nél, akkor vízzel pótoljuk a hiányzó mennyiséget. Sűrű pudingmasszát kapunk, amelybe még melegen beletesszük a meggyszemeket. Hagyjuk kihűlni. Közben jól kikeverjük a tetejére valót, morzsalékos tésztát kapunk. Miután kihűlt a pudingmassza, rákenjük a tésztára, és eloszlatjuk rajta a fahéjas-diós morzsalékot. Most mehet a sütőbe, 200 fokon kb. 35-45 percig sütjük. Amikor kihűlt, a tejszínt felverjük, és szépen rákenjük a torta tetejére. Villával megcsíkozzuk, és fahéjjal vagy kakaóporral, esetleg csokoládédarával díszítjük.Meggyszemeket is lehet rátenni.