Receptek

2016.12.30. 15:05

Finom gesztenyetorta, férfiasan

Dunaújváros - Receptajánlónk attól sajátos, hogy e cikk írója saját kezűleg készítette el (mint az a fotón is látható) ezt a finomságot.

Horváth László

A torta hozzávalói: Végy el egy jó asszonyt, aki a konyhában is megállja a helyét...!

Innentől már biztosan nem halunk éhen. A folytatásban süttess egy szép magas, kerek piskótát. A töltelékhez vásárolj két csomag gesztenyemasszát, egy zacskó zselatint és négy deci felverhető tejszínt. Óvakodjunk a főzőtejszíntől, mert az nem jó! Kell még hozzá a szomszéd kertjéből összeszedett dióból tíz deka megtörve. A többi alkotóelemet megtaláljuk a spájzban, mint rumaroma, meggybefőtt, porcukor.

Puncsszelethez hasonló tortabelső a gesztenye, a bontott meggy és a dió harmonikus ízével

Kezdésnek egy jó tanács: Ne ijessz rá a nejedre, hogy mindent egy tálba akarsz önteni, mert bepánikol, aztán oda a férfidicsőség! Az asszony által elkészített piskóta tetejét 2 cm-es magasságban levágjuk. A piskótát óvatosan - a házastárs ne lássa, miként tesszük tönkre alkotását - középen kikapirgáljuk. Az így kapott tésztát kézzel egy tálban apróra összemorzsoljuk. A 40 dkg gesztenyemasszát 1 dl tejszínnel lazítjuk, megpuhítjuk, kézzel jól összedolgozzuk. A kikapart tésztát először a durvára vágott dióval, a rumaromával, vagy fél deci rummal és a lecsepegtetett meggyel keverjük össze, majd végezetül a megpuhított gesztenyemasszával. (Akik szeretik a kihívásokat, más sorrendet is kipróbálhatnak, a végeredmény azonban nem garantált!) Ha szükséges, ízlésünknek megfelelően porcukorral még édesítjük. Ezután félretesszük a művünket. A következő lépésben 2 dl tejszínt kemény habbá verünk 1 evőkanál porcukorral - ez férfiembernek nem lehet probléma! Utána a kevés vízben felolvasztott zselatint (várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl!) keverünk a habba. A félretett masszával összekeverjük, majd a tortaformába töltjük. Befejezésül az elején levágott piskóta felső részét ráhelyezzük. Ezután már csak a máz és a díszítés van hátra.

Ha megittuk a rumot, akkor már csak az aroma és a bontott meggy segít...

A máz lehet többféle. Például 10 dkg étcsokoládét vagy tortabevonót felolvasztunk, és rácsorgatjuk a süteményre. Margarint is olvaszthatunk, s ezt kakaóporral, cukorral, kevés tejjel simára keverjük. Ebben biztosan kapunk segítséget feleségünktől. Az elkészült tortát legalább fél napig hagyjuk pihenni! A végére már csak egy dolog marad: Adjunk egy nagy puszit az asszonynak, miután elmosogatott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!