Finom meglepetés: A sajttorta

2016. november 15., 17:15 szerző: Penk Tímea fotós: Penk Tímea
komment
Ha vendégségről van szó, Simkó Katalinnak mindig a sajttorta jut eszébe. Még soha senkinek nem okozott csalódást könnyen elkészíthető finom meglepetésével, ajándékával.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Úgy gondolja, hogy nem nagy dolog elkészíteni, ahhoz képest, hogy milyen fenségesnek tűnik.

Simkó Katalin Szegeden tanul Fotó: Penk Tímea

A Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportjának a tagja kedveli a józanul vidám baráti összejöveteleket.

Hozzávalók: 125 gramm vaj, 250 gramm keksz vagy kekszmorzsa, 500 gramm mascarpone, 135 gramm cukor, egy csomag vaníliás cukor, két evőkanál liszt, négy tojás.

Elkészítés: ha nincs otthon kekszmorzsánk, a kekszet összetörjük aprítóval vagy kézi erővel, a felolvasztott vajjal összekeverjük. Egy kivehető aljú tortaformába nyomkodjuk egy kanállal, és berakjuk a hűtőszekrénybe. A mascarpone sajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, utána hozzáadjuk a lisztet, majd a tojásokat. Ráöntjük a kekszre, majd 160 fokos sütőbe tesszük. Negyvenöt perc után a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön a torta, majd a hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.

Penk Tímea

2016. november 15., 17:15 szerző: Penk Tímea fotós: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...