Finom zellerkrémleves

2016. január 19., 11:12 szerző: Penk Tímea
komment
Herold Gábor könyvtáros, rendezvényszervező és múzeumi gyűjteménykezelő szívesen főz együtt párjával, Üregi Évával.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Herold Gábor konyhaművészetéből a humor sem hiányozhat, hiszen ételeiben teljes személyiségét kifejezésre juttatja.

Herold Gábor és Üregi Éva
Fotó: archív

Hozzávalók: egy félkilós zellergumó, 2-3 közepes nagyságú krumpli, egy fej hagyma, 5 dkg vaj, kb. egy liter alaplé (például füstölt oldalas főzőleve), só, fehérbors, fokhagymapor, bazsalikom, egy tömlős sajt, 2-3 dl főzőtejszín, baconchips, pirított kenyérkocka, vagy pirított, hámozott tökmag, vagy levesgyöngy.

Baconchipsszel és pirított kenyérkockával tálalták
Fotó: Herold Gábor

Megkérem a páromat, hogy hámozza meg a zellergumót, a krumplit és a hagymát. Megdicsérem és megkérem, aprítsa is fel.

A vajon felteszem a zöldségeket párolni. Ha félig megpuhult, felöntöm körülelül egy liter alaplével, most egy darab füstölt oldalas főzőlevét használtam.Puhára főzöm, aztán fűszerezem sóval, fehérborssal és fokhagymaporral, de passzol hozzá a bazsalikom is. Nyomok bele egy tömlős sajtot is, majd botmixerrel pürésítem. Ha kész, felöntöm főzőtejszínnel és összeforralom.Baconchipset és pirított kenyérkockákat teszek rá tálaláskor, de jó hozzá a pirított, hámozott tökmag vagy a levesgyöngy is.

Receptvárás

A Napló konyhája várja a további fényképes recepteket a naplokonyhaja@naplo.plt.hu címre.

Penk Tímea

2016. január 19., 11:12 szerző: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...