Receptek

2013.08.03. 11:12

Göcseji dödölle recept

Olvasónk Szabó Anita receptje.

Elkészítés:

10-12 db burgonya (kb. 1,2 kg)
40 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
2 fej vöröshagyma
12 dkg zsír

Hozzávalók:

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk,megmossuk, és egy négyliteres fazékban feltesszük főni annyi vízben, hogy egy ujjnyira ellepje. Ha a burgonya megfőtt, burgonyatörővel a levében jó alaposan összetörjük, megsózzuk. A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a fakanállal. A dagasztást addig végezzük,míg a lisztet a burgonyás massza fel nem veszi.

Tovább dagasztjuk mindaddig,amíg nagyon nehezen dagasztható nem lesz.Kicsit hagyjuk a tűzhely szélén vagy gyenge gázlángon, alátéttel. A vöröshagymát megtisztítjuk,apró kockára vágjuk, és a felhevített zsírban aranysárgára sütjük. Egy cseréptálba vagy lábosba kevés hagymás zsírt teszünk, és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk.

Hagymás zsírral ismét meglocsoljuk,és tovább szaggatjuk, míg a massza el nem fogy. Sütőben vagy tűzhelyen a kiszaggatott dödöllét megpirítjuk. Ha hagymásabban szeretjük, tálaláskor megszórhatjuk zsírban pirított,karikára vágott hagymával. Hideg tejföllel meglocsolva táljuk. Nyáron tejfölös paradicsom-vagy uborkasalátával nagyon finom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!