Receptek

2014.06.23. 17:20

Gombás melegszendvics recept

Gyorsan elkészíthető vendégváró recepttel szolgál e héten a Szép Otthon oldal olvasóinak tanácsadónk, Kőrösi Ferencné.

Magyar Hajnalka

Hozzávalók: 8 db szép nagy fejű csiperkegomba, 8 szelet rozskenyér, 8 szelet sajt (ízlés szerint mozzarella vagy trappista), 5 evőkanál főzőtejszín, 3 evőkanál zsemlemorzsa (helyettesíthetjük finom zabpehellyel, de ilyenkor kicsivel több tejszín kell hozzá) 20 dkg darált, füstölt ízű csirkemell sonka, vagy más füstölt hús, 2 szál karikára vágott újhagyma, egy marék petrezselyemzöld aprítva, fél mokkáskanál őrölt bors, 2 gerezd összenyomott fokhagyma, kókuszzsír. Sóra nem lesz szükség a füstölt hús miatt.

Gyors vendégváró falat Fotó: Kőrösi Ferencné

Elkészítés: A megtisztított, szárától megszabadított gombafejeket forrásban lévő sós vízben két percig főzzük, majd lefele fordítva lecsepegtetjük. A tejszínt a zsemlemorzsával, a darált hússal, újhagymával, borssal összekeverjük, és a gombakalapokba töltjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rárakjuk a kenyérszeleteket, melyeket ecset segítségével a fokhagymás kókuszzsírral megkenünk és rárakjuk a töltött gombafejeket. Mindegyikre egy-egy szelet sajtot teszünk és előmelegített sütőben hirtelen, 200 fokon kb. l5 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, mielőtt a kenyér megszárad. Előételként is adhatjuk, de egy nagy adag salátával könnyű vacsora is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!