Receptek

2014.06.21. 19:02

Göngyölt harcsafilé recept

Olvasónk Tóth Erzsébet receptje.

Hozzávalók:

80 dkg harcsafilé
2 db zsemle
2 tojás
2 evőkanál piros arany
2 dkg vaj
2 db citrom

A mártáshoz:

4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál piros arany
2 dl tejszín

Elkészítés

A halfilékből tenyérnyi nagyságú, ujjnyi vastag szeleteket vágunk. A leeső darabokat citromos vízben sóval együtt 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. Az áztatott, kifacsart zsemlét a megfőzött haldarabkával és a 2 keményre főzött tojással együtt ledaráljuk.

Ezután hozzákeverjük a piros aranyat, 2 dkg vajat, jó simára. Félujjnyi vastagon a sózott halszeletekre kenjük. Ezután felgöngyöljük, majd celofánba csomagoljuk, és vékony zsineggel vagy cérnával átkötözzük. Forrásban lévő sós,citromos vízben 20 percig főzzük. Óvatosan kiszedjük, és a celofánt rajta hagyva kihűtjük. A hűtőben 4-5 órát hagyjuk állni,majd a celofánt eltávolítjuk, és éles késsel a halat felszeleteljük. A mártáshoz a majonézhez adjuk a mustárt, piros aranyat, hozzákeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk.

A halszeleteket tálra rendezzük, a mártást melléöntjük, de tálalhatjuk külön csészében is. Burgonyakrokettel nagyon finom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!