Receptek

2014.12.17. 13:50

Gyümölcskenyér

Az ünnepi asztalon a gyümölcskenyér is elmaradhatatlan finomság.

Hozzávalók:

Liszt 0,25 kg

Porcukor 0,25 kg

Vaj 0,25 kg

Tojás 5 db

Sütőpor 0,005 kg

Mazsola 0,05 kg

Dió 0,05 kg

Aszalt szilva 0,05 kg

Étcsokoládé 0,05 kg

1 narancs héja

1 citrom héja

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a porcukor egyharmadával habbá verjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A diót, a csokoládét és az aszalt szilvát felaprítjuk kis darabokra, belekeverjük a mazsolát, citrom és a narancs héját. A keveréket egy kis liszttel átforgatjuk. A kihabosított vajas, porcukros keveréket a felvert fehérjehabbal lazítjuk, majd hozzá keverjük a lisztet és a legvégén óvatos mozdulatokkal az aszalt gyümölcsös keveréket. Kivajazott, lisztezett formában vagy papírformában sütjük, 145 fokon, 40 percig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!