Húsos krumpligombóc recept

2014. október 19., 19:01
komment
Olvasónk Tóth Sándorné receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók:

borjú- vagy sertéshús
1 kg burgonya
1 db tojás

liszt
1 dl tejföl

Elkészítés:

Negyed kg borjú- vagy sertéshúsból bő levű, jó pörköltet főzünk. Mikor kész, a húst kiszedjük a léből, és apróra megvagdaljuk,vagy daráljuk. Egy kg áttört, főtt burgonyából,egy nyers tojásból sóval és annyi liszttel,amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és feldaraboljuk, hogy gombócokat formáljunk belőle. A vagdalthúshoz két kanálnyit keverünk a pörkölt levéből, és ezzel a hússal töltjük meg a krumpligombócokat,úgy, mint a szilvás gombócokat szokás. Kifőzzük,beleszedjük a pörkölt levébe, melyben egy deci tejfölt forraltunk fel, és forrón tálaljuk.

2014. október 19., 19:01

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...