2013.09.26. 11:54
Húsos krumpligombóc recept
Olvasónk Tóth Sándorné receptje.
Hozzávalók:
borjú- vagy sertéshús
1 kg burgonya
1 db tojás
só
liszt
1 dl tejföl
Elkészítés:
Negyed kg borjú- vagy sertéshúsból bő levű, jó pörköltet főzünk. Mikor kész, a húst kiszedjük a léből, és apróra megvagdaljuk,vagy daráljuk. Egy kg áttört, főtt burgonyából,egy nyers tojásból sóval és annyi liszttel,amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és feldaraboljuk, hogy gombócokat formáljunk belőle. A vagdalthúshoz két kanálnyit keverünk a pörkölt levéből, és ezzel a hússal töltjük meg a krumpligombócokat,úgy, mint a szilvás gombócokat szokás. Kifőzzük,beleszedjük a pörkölt levébe, melyben egy deci tejfölt forraltunk fel, és forrón tálaljuk.