2017.04.11. 11:36
Dekoratív és finom: húsvéti keksztojás
Egy igazán mutatós receptet adunk: dekoráljuk kedvünkre!
Takácsné Borsos Gabriella
Székesfehérvár
Húsvéti keksztojás
40 dkg édes darált háztartási keksz
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 dkg lekvár
3 dkg kakaópor
szükség szerint gyümölcslé
A díszítéshez:
színezett kókuszreszelék
tortadara
színes szórócukor
A közepébe:
1 zacskó tojáscukor
vagy 1 kis üveg meggy
A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi gyümölcslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük. A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk (vizezett evőkanálba nyomkodva szép tojás formája lesz), részben kókuszreszelékbe forgathatjuk, részben megszórhatjuk tortadarával, színes szórócukorral, illetve közepébe cukortojásokat vagy meggyszemeket nyomkodunk bele.