Receptek

2014.09.16. 15:40

Így süthetünk babamuffint!

Ez a cukor, tej, tojásmentes muffin a legérzékenyebb kisbabáknak is adható, 7-8 hónapos kor felett.

Másfél csésze zabliszt (sima búzaliszt is lehet), 1 csésze zabpehely, 1 mk fahéj, 1 csipet só, 3 túlérett banán, 1/3 csésze olívaolaj, 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna, kb 1 csésze víz és a banán édességétől függően esetleg 2 ek cukor szükséges a finom babanasihoz, amely hamar a fogzó, mindent megkóstoló kicsik kedvence lehet.

A banánokat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. (Villával is szét lehet nyomni. Ha így készül, akkor a muffin belseje puhább, kissé zabkása szerű lesz.) A banánkockákra szórjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert zablisztet, összeforgatjuk. A többi alapanyaggal és kb 1 csésze vízzel hígabb, galuska állagú tésztát kapunk. Kikent, kilisztezett muffin formákba töltjük (egy evőkanálnyit), 180 fokon kb. 45 percig sütjük.

Kívül vékony, szép piros, ropogós kérgű, belül viszont a banántól jó puha nasit kapunk. A glutén bevezetése után kaphatják is a már jól rágó, kemény ínyű babák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!