Receptek

2013.04.13. 17:04

Karfiolos pulykaragu recept

Olvasónk Princz Árpádné receptje.

Hozzávalók

1 nagy fej karfiol
8 dkg pulykamell
3 evőkanál olaj
2 evőkanál currypor
3 dl húsleves
őrölt koriander
őrölt gyömbér
15 dkg zöldborsó
1,5 dl natúr joghurt

őrölt bors
fehérbor
méz
rizs
1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és a zöldborsóval együtt a húslevesben megpároljuk. A húst felkockázzuk, egy serpenyőben a felhevített olajon megpirítjuk, majd meghintjük a curryporral, gyömbérrel és őrölt korianderrel, megsózzuk, borsozzuk és kevés mézet csurgatunk rá. Amikor megpuhult, felöntjük a fehérborral. A keményítőt elkeverjük csomómentesen a joghurtban, és hozzáadjuk a húshoz. Addig pároljuk, míg megpuhul. Rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!