2013.06.17. 17:20
Maci-Laci desszert recept
Olvasónk Bolla Lászlóné receptje
Hozzávalók (kb 30 db)
10 tojás
25 dkg liszt
20 dkg cukor
3 dl víz
2 dl víz
10 dkg cukor
5 dkg vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
3 cl rum
3 dkg finomra darált dió
10 dkg durvára tört dió
15 dkg kristálycukor
20 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjéből a cukor kétharmad részével habot verünk. A sárgáját a vízzel,a fennmaradt cukorral és a liszt egynegyed részével simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a habot és a lisztet. Sima csővel nyomózsákból sütőpapírra kis gömböket nyomunk. 180 fokossütőben világosra sütjük. A diókrémhez a víz egyharmad részével a pudingot simára keverjük. A fennmaradt vizet a cukorral tűzre tesszük és ha felforr, a pudingot állandó keverésközben felfőzzük. Kihűlés után a margarinnal habosra keverjük. A darált dióval és a rummal ízesítjük. A már kihűlt piskótagömböket (indiánert) sima kiszúróval kiszúrjuk, 2 darabotegymásra borítva a krémmel megtöltjük, majd kihűtjük. A süteményt félig olvasztott csokoládéba mártjuk. Cukrot karamellizálunk, és a tetejét karamellbe mártjuk. Durvára tört dióval megszórjuk. Papír kapszliba rakjuk.