Marhahúsos, füstölt csülkös gulyás recept

2016. március 04., 06:38
hozzászólás
Olvasónk Borsné Nagy Éva receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók

½ kg bab
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 db füstölt csülök
½ kg marhahús
30 dkg paradicsom
2 db paprika
25 dkg vöröshagyma
1 egész fokhagyma
30 dkg vegyes zöldség
10 dkg burgonya
pirospaprika

bors
babérlevél

Elkészítés

A babot előző nap beáztatjuk. Másnap nagyobb méretű fazékban feltesszük főni a csülökkel.Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Babérlevéllel ízesítjük. Lassan főzzük. Közben elkészítjük a pörköltet. A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a felkockázott marhahúst. Megpirítjuk, majd felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, fokhagymát, borsot. Zsírjára sütjük. Amikor a bab és a csülök félpuha, hozzáadjuk a pörköltet és a zöldségeket,majd a füstölt kolbászt. Együtt készre főzzük,ha szükséges, utánaízesítjük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások