Narancsos mousse recept

2015. május 05., 06:10
komment
Olvasónk Káplán Erika receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Narancsos mousse

Hozzávalók

3 tojás
10 dkg marcipánmassza
1 narancs
2 evőkanál narancslikőr
3 lap zselatin
csipetnyi só
4 dkg cukor
3 dl tejszín
15 dkg 70%-os chilis csokoládé
1 doboz málna
2 cl narancslikőr

Elkészítés

A tojások fehérjéből a csipet sóval és 2 dkg cukorral verjünk kemény habot. A sárgájába reszeljük bele a marcipánt, a narancs héját, öntsük bele a narancslikőrt, keverjük habosra. A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe, majd fél narancs kifacsart és langyosra melegített levében oldjuk fel, és jól keverjük össze a marcipános masszával. 2 deci tejszínt verjük fel. A tojáshabot és a tejszínhabot felváltva adjuk hozzá a marcipános tojássárgájához, öntsük poharakba, hűtsük le.

A chilis csokoládét olvasszuk fel 1 dl tejszínben a narancslikőrrel, adjuk hozzá a maradék 2 dkg cukrot, keverjük össze, és amikor lehűlt, osszuk szét a megkeményedett marcipános masszán. Málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

2015. május 05., 06:10

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...