Receptek

2013.07.14. 11:08

Nyári halsaláta recept

Olvasónk Varga Béláné receptje

Hozzávalók:

50 dkg hal
3-4 db paradicsom
1 vöröshagyma
zöldpetrezselyem

A mártáshoz:

1 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál vaj
1 evőkanál mustár
ecet

cukor
1 fej vöröshagyma

Elkészítés

A főtt halat kiszálkázzuk és apró darabokra vágjuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, meghámozzuk és kis kockára vágva a halhoz vegyítjük, megszórjuk reszelt hagymával és petrezselyemmel, és salátástálba tesszük.

Elkészítjük a mártást: az 1 egész tojást elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1 teáskanál vajjal,1 evőkanál mustárral, pár csepp ecettel,sóval, cukorral és 2 dl vízzel feleresztve gőz fölött állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a hagymás, paradicsomos halra öntjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!