Receptek

2015.10.26. 10:08

Palócleves recept

Olvasónk Borostyán Imréné remek receptje!

duol.hu

1 evőkanál zsír

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál pirospaprika

báránylapocka

kömény

50 dkg burgonya

50 dkg zöldbab

pár babérlevél

2-3 dl tejföl

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd hozzátesszük az apró kockákra darabolt báránylapockát. Köményt adunk a húshoz, és kevés vízzel puhára pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk. Ezalatt külön-külön edényben sós vízben vagy csontlében megfőzzük a kockára vágott burgonyát és a feldarabolt zöldbabot. Ezeket pár babérlevéllel együtt ráöntjük a pörkölthúsra, a levükből is annyit, hogy az étel gulyássűrűségű legyen. Felforraljuk, és a végén 2-3 dl tejfölt adunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!