Receptek

2013.06.05. 19:51

Pisztáciás rakott halfilé

Olvasónk Benkő Nóra receptje

Hozzávalók

80 dkg tengeri halfilé
1 csomag réteslap
3 citrom
25 dkg pisztácia
10 dkg vaj
5 dkg rumba áztatott mazsola

bors

A tejszínes szószhoz:

5 dkg vaj
fél evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 tojás
szárított menta
citromlé

bors

Elkészítés

A halfilét sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd ráfacsarunk kevés citromlevet. Két rétegréteslapot kiterítünk, a közepére helyezzük a halfilét, megszórjuk durvára tört pisztáciával,kevés mazsolával, mentával, majd ráteszünk 1-2 vékony szelet citromot. Meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal, és rárakunk még egy szelethalfilét, melyet szintén megkenünk vajjal. Az így rétegezett halat szorosan belecsomagoljuk a réteslapba, és a tetejét is megkenjük vajjal.A többi hozzávalóból elkészítjük az összes rakott rétescsomagot. Egy kivajazott tűzálló tálba helyezve, 190 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a rakott halszeleteket. Tejszínes szósszal kínáljuk, amit a következőképpen készítünk el: megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, és folyamatos kevergetésközben hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk.Adunk hozzá néhány csepp citromlevet,sót, borsot és mentát. Egy egész nyers tojással is gazdagíthatjuk az öntetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!