Receptek

2013.07.14. 13:28

Recept: Vadlibamell lecsós, gombás kuszkusszal

Olvasónk Halász János receptje.

Hozzávalók:

20 dkg kockázott bacon
2 fej vöröshagyma
5 dkg libazsír
50 dkg vadlibamellfilé
40 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
25 dkg gomba
1 evőkanál fokhagymakrém
(vagy 2 gerezd fokhagyma)
1 db kaliforniai paprika
1 szál (kb. 15 dkg) kolbász
2 közepes újburgonya
25 dkg kuszkusz

őrölt bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kb. 7 dl szárnyashúsleves

Elkészítés:

Libazsírban lepirítjuk a bacont, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát. Megfonnyasztjuk, majd a kockára vágott libamell hozzáadásával továbbpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal,fokhagymával és kevés pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés szárnyashúslével.Amikor már félig megfőtt a libamell, akkor hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, majd pár perc után a paradicsom- és a gombakockákat.Amikor a hús már kb. 90%-ban megpuhult,akkor hozzáadjuk a megtisztított kockára vágott újburgonyát. 15 perc főzés után pedig a felkockázott kolbászt és a kaliforniai paprikát, és felengedjük a kuszkuszmennyiségének megfelelő szárnyas húslével. Amikor felforrt, akkor belekeverjük a kuszkuszt.Folyamatos keverés mellett 2 percig főzzük, majd elzárjuk a hőt, és lefedve 5 percig állni hagyjuk. Jól átkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. A képen látható módon tálaljuk. Nagyon jól illik hozzá a káposztával töltött paprika vagy a frissen készített paprika-, paradicsom- és a káposztasaláta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!