Receptek

2016.02.14. 19:29

Sajtos rakott brokkoli

Herold Gábor könyvtáros, rendezvényszervező, múzeumi gyűjteménykezelő híres finom főztjéről is.

Párjával, Üregi Évával szívesen készítik el együtt ételeiket, erre főleg hétvén van idejük. Éva és Gábor szereti kipróbálni a különlegességeket, és szívesen kísérleteznek saját receptekkel is. Barátaik elismerően beszélnek a pár saját készítésű ételeiről.

Hozzávalók: 30 dkg rizs, étolaj, 7-8 dl víz, lehet füstölt hús főzővize, 70 dkg darált sertéshús, két fej felkockázott hagyma, kömény, fokhagyma, őrölt feketebors, mustár, só, 1 kg brokkolirózsa, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 7-8 dl tej, só, fehérbors, szerecsendió, reszelt vagy tömlős sajt, kockázott angolszalonna.

Elkészítés: A rizst egy kis olajjal összekeverve tűzálló edényben beteszem a mikróba. Legnagyobb fokozaton pirítom 3-4 percig, aztán felöntöm vízzel és közepes fokozaton 10-12 perc alatt puhára főzöm. Kevergetni nem kell. A darált sertéshúst a hagymával zsíron vagy olajon megpárolom, fűszerezem. Sós-fokhagymás vízben megfőzöm a brokkolit, leszűröm.

A vajból, lisztből, tejből besamelt készítek, sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezem, belekeverem a sajtot.

Egy közepes méretű tepsiben elsimítom a főtt rizst, rárétegezem a darált húst és a főtt, brokkolit. angolszalonnát, aztán bevonom a besamellel. Szórok rá reszelt sajtot. 25-30 perc alatt készre sütöm.

Receptvárás

A Napló Konyhája várja a további fényképes recepteket a [email protected] címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!