2014.04.19. 09:31
Sonkatál húsvétra
Olvasónk Kéri Jánosné javaslata.
Hozzávalók:
20 dkg fehérpecsenye
20 dkg pármai jellegű sonka
15 dkg tejszínes krémtúró
5 dkg áttört túró
1 teáskanál erős mustár
néhány csepp citromlé
néhány csepp Worcester-szósz
fél-fél csokor snidling és petrezselyem
só
fehér bors
A díszítéshez:
kemény tojás
uborkakarikák
őrölt pirospaprika
szeletekre vágott paprika
zsázsa
Elkészítés:
A snidlinget és a petrezselymet megmossuk, és finomra vágjuk. A túrót jól összekeverjük a tejszínes krémtúróval és a mustárral, belekeverjük a zöldfűszereket, sót, borsot, a citromlét és a Worcester-szószt, majd a masszát egy nyomózsákba töltjük. A fehérpecsenye-szeleteket egy sima felületen kiterítjük, és mindegyikre egy-egy csík túrókrémet nyomunk.
Ezután összecsavarjuk és hidegre tesszük. A sonkaszeletekből kis tölcséreket formálunk, és a fehérpecsenye roládokkal együtt egy tálon szépen elrendezzük. A kemény tojásokat félbevágjuk, és meghintjük őrölt pirospaprikával, elhelyezzük a tálon, esetleg feldíszíthetjük a maradék túrókrémmel és paprikaszeletekkel. Végül uborkakarikákkal és zsázsával díszíthetjük ezt a húsvéti tálat, és friss péksüteményt kínálunk hozzá.