Receptek

2014.04.19. 09:31

Sonkatál húsvétra

Olvasónk Kéri Jánosné javaslata.

Hozzávalók:

20 dkg fehérpecsenye
20 dkg pármai jellegű sonka
15 dkg tejszínes krémtúró
5 dkg áttört túró
1 teáskanál erős mustár
néhány csepp citromlé
néhány csepp Worcester-szósz
fél-fél csokor snidling és petrezselyem

fehér bors

A díszítéshez:

kemény tojás
uborkakarikák
őrölt pirospaprika
szeletekre vágott paprika
zsázsa

Elkészítés:

A snidlinget és a petrezselymet megmossuk, és finomra vágjuk. A túrót jól összekeverjük a tejszínes krémtúróval és a mustárral, belekeverjük a zöldfűszereket, sót, borsot, a citromlét és a Worcester-szószt, majd a masszát egy nyomózsákba töltjük. A fehérpecsenye-szeleteket egy sima felületen kiterítjük, és mindegyikre egy-egy csík túrókrémet nyomunk.

Ezután összecsavarjuk és hidegre tesszük. A sonkaszeletekből kis tölcséreket formálunk, és a fehérpecsenye roládokkal együtt egy tálon szépen elrendezzük. A kemény tojásokat félbevágjuk, és meghintjük őrölt pirospaprikával, elhelyezzük a tálon, esetleg feldíszíthetjük a maradék túrókrémmel és paprikaszeletekkel. Végül uborkakarikákkal és zsázsával díszíthetjük ezt a húsvéti tálat, és friss péksüteményt kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!