2017.04.11. 10:11
Süssünk húsvéti kis csibéket!
Ez az a süti, ami annyira aranyos, hogy a gyerek is szívesen segít a sütésben.
Domján Mária
Veszprém
1 csomag piskótakorong
sárgabaracklekvár
aszalt sárgabarackok
marcipánból színes cukorka
A díszítéshez:
15 dkg porcukor
4–5 teáskanál víz
ételszínezék
Az alsó piskótakorongra egy fél aszalt sárgabarackot teszünk. Kettő korongot sárgabaracklekvárral összeragasztunk. Egy tálba tesszük a kimért porcukrot, majd a 4–5 teáskanál hideg vízzel, teáskanál segítségével alaposan elkeverjük. Ha a massza túl folyékony lenne, adjunk hozzá még egy kis porcukrot, ha viszont túl kemény, akkor adjunk hozzá még néhány csepp vizet. Keverjük bele az ételszínezéket és díszíthetjük.