Receptek

2014.06.21. 18:42

Süti fagyival- ez az igazi! (x)

A nyár nem csak a napsütés, a strandolás és a szabadtéri programok miatt számít sokak kedvenc évszakjának, hanem a gasztronómiában rejlő lehetőségek okánál fogva is.

Míg a hűvösebb évszakokban nem biztos, hogy a fagylalt hűsítő jellegére vágynánk desszertkészítés alkalmával, addig nyáron előszeretettel tálaljuk süteményeinket fagyi kíséretében. A látvány mutatós, az ízek fenséges kombinációt alkotnak, és miként a sutigyar.hu háziasszonyai is alátámasztják, még az egyszerű sütemény receptek is kiválóan párosíthatóak különféle fagylaltokkal. Nézzük most, hogy milyen édességek mellé adhat minden további nélkül a hűsítő finomságból!

Az ideális esetben belül folyósan maradt csokis brownie legjobban a vaníliafagyival párosítható. Egyébként is szokták vaníliaöntettel tálalni, de kétségtelen, hogy a nyári melegben a hűsítő fagyi sokkal jobban illik hozzá. A fagylalt nem csak díszíti a színben tőle elütő édességet, de ki is egészíti annak ízvilágát.

A sütés nélküli édességek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen akár 20-30 perc alatt az asztalra varázsolhat belőlük igazán finom falatokat. A kedvelt túrótorta elkészíthető sütés nélküli változatban is, és a citrom nem csak töltelékében kaphat helyet, hanem a mellé tálaláskor kínált fagyi formájában is. Azok, akik szeretnék még jobban megbolondítani az ízeket, választhatnak madártej fagylaltot is, a siker garantáltan nem marad el.

Gyakorlatilag bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthető az egyszerű pite-jellegű süti, amelyhez a gyümölcs ízvilágát alapul véve érdemes fagylaltot választani. Esetünkben a barackos pite remekül kiegészíthető karamell jégkrémmel, melyre egy kis reszelt étcsokit szórva a látvány is biztosan elnyeri majd a vendégek tetszését.

Használhat előre elkészített gofrit, vagy sütheti házilag is, az ízesítések száma gyakorlatilag végtelen. Az egyszerűen elkészíthető, melegen fenséges illatot árasztó desszert banánnal és fahéjjal mennyei ízeket garantál, főleg, ha hozzá valamilyen, ízlésének megfelelő – akár éppen banános – fagylaltot választ. Laktató, és érzékeket gyönyörködtető élményben lesz része a finomság fogyasztóinak.

A hagyományos édesség feldobható, ha a megszokott lekvár, kakaópor, túró ízesítés helyett a palacsintatésztába, abból kis tasakokat képezve, ezúttal csokifagyi kerül. Az alap ízesítést kiegészítve is választhatja a megoldást, néhány szem málnával, vagy egyéb apró gyümölccsel pedig a látvány biztosan nem hagy majd kívánnivalót maga után.

A sokak kedvencének számító desszert feldobható tiramisu ízű jégkrémmel, és színes gyümölcsökkel, hogy az egyszerűen elkészíthető finomságból is valami igazán különlegesen hozzon ki. A pohárban, vagy átlátszó edénykékben tálalható finomság új színt visz a menüsor végére, ha hűsítő formában teszi azt az asztalra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!