Recept: szarvaspástétom tésztában

2015. február 09., 09:30 szerző: vaol.hu
komment
Olvasónk Sándor Piroska receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szarvaspástétom tésztában

Hozzávalók

30 dkg szarvascomb
10 dkg sertéshús
10 dkg szeletelt bacon
8 dkg zöldborsó
1 kisebb szál sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 egész tojás
1 dl tejszín
10 dkg besamelmártás
1 evőkanál konyaksó
őrölt bors
vadfűszer
1 db mirelit vajastészta

Elkészítés

A szarvascombot és a sertéshúst kétszer ledaráljuk. A sárgarépát és a cukkinit kockára vágjuk. A sárgarépát és a borsót 10 percig sós vízben főzzük, majd lehűtjük. A zöldségeket a tojással, a tejszínnel,a besamelmártással (amelyhez vajon lisztet pirítunk, tejjel felengedjük és főzzük, amíg besűrűsödik) és a konyakkal összekeverjük, majd beledolgozzuk a darált húsba. Ízesítjük sóval, borssal és vadfűszerrel. A felengedett mirelit tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk.Ráhelyezzük a bacont hosszában, rátesszük a masszát, és felgöngyöljük.Tetejét megkenjük tojássárgájával. Forró sütőben sütjük.

vaol.hu

2015. február 09., 09:30 szerző: vaol.hu

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...