Receptek

2013.06.12. 15:02

Recept: szarvaspástétom tésztában

Olvasónk Sándor Piroska receptje.

vaol.hu

Hozzávalók

30 dkg szarvascomb
10 dkg sertéshús
10 dkg szeletelt bacon
8 dkg zöldborsó
1 kisebb szál sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 egész tojás
1 dl tejszín
10 dkg besamelmártás
1 evőkanál konyaksó
őrölt bors
vadfűszer
1 db mirelit vajastészta

Elkészítés

A szarvascombot és a sertéshúst kétszer ledaráljuk. A sárgarépát és a cukkinit kockára vágjuk. A sárgarépát és a borsót 10 percig sós vízben főzzük, majd lehűtjük. A zöldségeket a tojással, a tejszínnel,a besamelmártással (amelyhez vajon lisztet pirítunk, tejjel felengedjük és főzzük, amíg besűrűsödik) és a konyakkal összekeverjük, majd beledolgozzuk a darált húsba. Ízesítjük sóval, borssal és vadfűszerrel. A felengedett mirelit tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk.Ráhelyezzük a bacont hosszában, rátesszük a masszát, és felgöngyöljük.Tetejét megkenjük tojássárgájával. Forró sütőben sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!