Szilvapálinkás vadmalac-galantin, kelvirágos brokkolifelfújttal

2015. április 07., 08:02
hozzászólás
Olvasónk Gyimóti Tamás receptje
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók

Galantin:

40 dkg vadmalackaraj
2 db tojássárgája
0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
0,5 dl szilvapálinka
0,5 dl száraz vörösbor

bors
tárkony

Felfújt:

20 dkg brokkoli
5 dkg karfiol
5 dkg rizsliszt
0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
2 db tojásfehérje

fehérbors
szerecsendió

Elkészítés

A vadmalackarajt 1 cm laposra formázzuk (kinyitjuk). A leeső húsrészeket pépesre aprítjuk, sózzuk, ízesítjük friss tárkonnyal, borssal, szilvapálinkával, tojássárgáját és tejszínt keverünk hozzá, vékonyan rákenjük a kiterített hússzeletre. Feltekerjük, hurokkötéssel formázzuk, 2,5 óra alatt borgőzben készre pároljuk.

A brokkolit előfőzzük, pépesítjük, sózzuk, ízesítjük fehér borssal, kevés szerecsendióval, tejszínnel, fehér rizslisztet keverünk hozzá, majd felvert tojásfehérjével lazítjuk. Kivajazott formákba töltjük, szintén előfőzött kelvirággal dekoráljuk, 30 perc alatt középmeleg vízgőzös sütőben megsütjük.

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások