2013.04.14. 14:00
Szilvapálinkás vadmalac-galantin, kelvirágos brokkolifelfújttal
Olvasónk Gyimóti Tamás receptje
Hozzávalók
Galantin:
40 dkg vadmalackaraj
2 db tojássárgája
0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
0,5 dl szilvapálinka
0,5 dl száraz vörösbor
só
bors
tárkony
Felfújt:
20 dkg brokkoli
5 dkg karfiol
5 dkg rizsliszt
0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
2 db tojásfehérje
só
fehérbors
szerecsendió
Elkészítés
A vadmalackarajt 1 cm laposra formázzuk (kinyitjuk). A leeső húsrészeket pépesre aprítjuk, sózzuk, ízesítjük friss tárkonnyal, borssal, szilvapálinkával, tojássárgáját és tejszínt keverünk hozzá, vékonyan rákenjük a kiterített hússzeletre. Feltekerjük, hurokkötéssel formázzuk, 2,5 óra alatt borgőzben készre pároljuk.
A brokkolit előfőzzük, pépesítjük, sózzuk, ízesítjük fehér borssal, kevés szerecsendióval, tejszínnel, fehér rizslisztet keverünk hozzá, majd felvert tojásfehérjével lazítjuk. Kivajazott formákba töltjük, szintén előfőzött kelvirággal dekoráljuk, 30 perc alatt középmeleg vízgőzös sütőben megsütjük.