2013.05.04. 10:21
Tamás süteménye recept
Olvasónk Tóth Teréz receptje
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaó
kevés tej
1 egész tojás
5 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 nagy doboz babapiskóta
rum aroma
1 db tortabevonó
3-4 evõkanál étolaj
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet a liszttel megfőzzük,és addig keverjük, amíg kihűl. A porcukrot a margarinnal kikeverjük, és az előző krémmel jól összedolgozzuk. Az alsó lapra krémet kenünk, erre tesszük a babapiskótát,amit rumaromával és fél dl vízzel meglocsolunk,majd a krémet ráöntjük, és a másik lapot rátesszük. Tetejére simítjuk a tortabevonót.