2013.04.13. 16:20
Tarka csokoládé mousse recept
Olvasónk Káplán Erika receptje.
Hozzávalók
15 dkg fehér csokoládé
15 dkg 42%-os kakaótartalmú csokoládé
4 dl tejszín
3-4 füge mentalevél kakaó
Elkészítés
A fehér és a sötét csokoládét olvasszuk fel külön edényben, forró vízbe állítva. 2 dl felvert tejszínt keverjünk össze a sötét színű csokoládéval, a másik 2 dl-t (ugyancsak habbá verve) a fehér csokoládéval. Egy üvegtálba öntsük bele a sötét csokoládékrémet, majd simítsuk rá a fehéret. Pár órára tegyük a hűtőbe.
Tálalás előtt egy fakanál nyelével kicsit keverjük össze. Egy nagy fehér tányérra fektessünk egy kávéskanalat, szórjuk körbe cukrozatlan kakaóporral, és óvatosan vegyük le a kanalat. Fagylaltos kanállal 2 gombócot tegyünk mellé a csokoládékrémből. A szeletekre vágott fügével és mentalevéllel díszítve tálaljuk. Erdei gyümölcsökből készített szósszal is kitűnő. A fagyasztott gyümölcsöt főzzük fel egy lábosban kevés cukorral, majd egy kis vízzel keverjünk össze 1 teáskanál étkezési keményítőt, ezzel sűrítsük.