Receptek

2013.05.17. 12:45

Tárkonyos nyúlleves recept

Olvasónk Hemella János receptje.

Hozzávalók:

1 db nyúl feldarabolva
sárgarépa
fehérrépa
hagyma
fokhagyma

bors
tárkony
borsikafű
tejföl
mustár
1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A nyúlhúst nagyobb kockára vágjuk, sózzuk,borsozzuk, és meghintjük még kevés borsikafűvel és forró zsiradékon elősütjük. Kivesszük a zsiradékból a húst, a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a zöldségeket és azzal is dinszteljük, majd visszarakjuk a húst és beletesszük a tárkonyt. Felöntjük vízzel, ha kell, fűszerezzük, és készre főzzük. A végén a tejfölt a mustárral és a liszttel elkeverjük, a főzőlével összekeverjük, és bekötjük vele a levest. Még pikánsabbá tehetjük egy kevés tárkonyecettel vagy citromlével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!