Receptek

2015.06.18. 15:16

Recept: Tejfölös harcsa roston pirított vargányával

Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő program séfje mutaja meg, hogy készül a tejfölös harcsa roston pirított vargányával

Hozzávalók:

4 főre:
80 dkg harcsafilé
4 dl tejföl
25 dkg vargánya
4 dkg vajsó, 
őrölt feketebors
olívaolaj

Elkészítés:

A besózott harcsafilé- szeleteket olívaolajon serpenyőben megsütjük. A megtisztított, felkockázott vargányagombát pedig egy másik serpenyőben a vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Sütés közben a grillsütőt előmelegítjük, majd a harcsaszeletekre tejfölt kanalazunk, ráhalmozzuk a gombakockákat, és 1 2 percre a sütőbe helyezzük, hogy szépen rápiruljon a tejföl. Vegyes zöldsalátával vagy petrezselymes burgonyával adjuk asztalra. Adhatunk a halhoz olívaolajon átpirított párolt zöldségeket - brokkolit, gombát, sárgarépát, cukkinit, gombát vegyesen - színes köretként, friss bazsalikommal fűszerezve. Borból a sauvignon blanc illik hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!