2015.06.18. 15:16
Recept: Tejfölös harcsa roston pirított vargányával
Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő program séfje mutaja meg, hogy készül a tejfölös harcsa roston pirított vargányával
Hozzávalók:
4 főre:
80 dkg harcsafilé
4 dl tejföl
25 dkg vargánya
4 dkg vajsó,
őrölt feketebors
olívaolaj
Elkészítés:
A besózott harcsafilé- szeleteket olívaolajon serpenyőben megsütjük. A megtisztított, felkockázott vargányagombát pedig egy másik serpenyőben a vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Sütés közben a grillsütőt előmelegítjük, majd a harcsaszeletekre tejfölt kanalazunk, ráhalmozzuk a gombakockákat, és 1 2 percre a sütőbe helyezzük, hogy szépen rápiruljon a tejföl. Vegyes zöldsalátával vagy petrezselymes burgonyával adjuk asztalra. Adhatunk a halhoz olívaolajon átpirított párolt zöldségeket - brokkolit, gombát, sárgarépát, cukkinit, gombát vegyesen - színes köretként, friss bazsalikommal fűszerezve. Borból a sauvignon blanc illik hozzá.