Receptek

2017.06.18. 08:43

Teri sajtos pogácsája

Ha bármilyen összejövetel adódik, engem arra kérnek, hogy sajtos pogácsát készítsek - mondta Penk Andrásné. Elárulta, hogy a receptet is rendszeresen elkérik tőle.

Penk Tímea

Hozzávalók: 1,5 dl langyos tej, 1 kiskanál cukor, 1 kocka (4 dkg) élesztő, 50 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg margarin, 1 teáskanál só, 1 kisdobozos tejföl, reszelhető sajt (pl. Trappista)

Elkészítés: a tejbe teszem a cukrot és az élesztőt, felfuttatom. A lisztet, tojássárgáját, margarint, sót, tejfölt hozzáteszem, jól megdagasztom. Fél óra pihentetés után, ha megkelt, lisztezett deszkára öntöm, ujjnyi vastagra sodrom. Fél óra pihenés ezt a műveletet még egyszer megismétlem. Utána kisodrom megint ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval megütögetem, a tojás fehérjével bekenem, majd rászórom a reszelt sajtot. Kikent tepsibe teszem, a pogácsák között hagyok egy kis helyet, hogy ne süljenek össze. Előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranysárgára sül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!