Receptek

2012.01.26. 10:31

Túrógombóc

Íme Kovács Istvánné, zalaegerszegi olvasónk remek receptje arra, hogyan készítsünk finom túrógombócot!

Dunaújvárosi Hírlap

25 dkg túró

1 tojás

2 kanál liszt

2 kanál búzadara

zsemlemorzsa

olaj

 


 

Két személyre 25 dkg túróhoz 1 tojást adunk, valamint 2 kanál lisztet és 2 kanál búzadarát. Villával áttörjük és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Negyedórát a hűtőben pihentetjük, majd lobogó vízben főzzük ki õket, amíg a felszínre jön az összes gombóc. Pirított zsemlemorzsában forgatjuk meg őket és tejföllel, porcukorral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!