Receptek

2013.05.04. 08:08

Túrógombóc sonkamártással recept

Olvasónk Varga Károlyné receptje

Hozzávalók:

0,5 kg tehéntúró
3 tojás
2 dl búzadarasó

A mártáshoz:
5 dkg vaj
20 dkg apró kockára vágott fõtt, füstölt hús
egy evőkanál liszt
tej
1 csokor petrezselyem
1 dl tejföl
citromlé

Elkészítés:

Áttörünk fél kg tehéntúrót, és alaposan kikeverjük három egész tojással, két dl búzadarával,és egy csipetnyi sóval. Legalább egy fél napig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és leöntjük a meleg sonkamártással.A mártáshoz 5 dkg vajon megfonnyasztunk 20 dkg apró kockára vágott főtt, füstölt húst, és együtt megpirítjuk. Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, és annyi tejjel engedjük fel, hogy összeforralva sűrű mártást kapjunk.Ekkor egy nagy csokor összevagdalt petrezselyemmel és 1 dl tejföllel gazdagítjuk, pár csepp citromlével savanyítjuk és még egyszer felforraljuk, de főzni már nem szabad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!