Túrókrémes babapiskóta-torta recept

2015. január 22., 21:10
hozzászólás
Olvasónk Fendrik Ernőné receptje.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók:

1 nagy doboz babapiskóta
¼ kg házi tehéntúró
½ citrom
4 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej
20 dkg vaj
5 dkg mazsola

Elkészítés:

Egy jénai tálat, amelynek teteje is van, kibélelünk folpackkal úgy, hogy majd be is tudjuk fedni vele a tortát. Az alját sűrűn lerakjuk egész babapiskótával, a tál falán meg félbabapiskótákat állítgatunk körbe. Meglocsoljuk langyos vaníliás tejjel. A túrót szitán áttörjük, vajjal jól kikeverjük, tetszés szerint ízesítjük cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, sok mazsolával, aki úgy szereti. A krém nagyobb részét a tál közepére halmozzuk,és sűrűn betakarjuk babapiskótával.Vaníliás cukros langyos tejjel locsoljuk meg. Betakarjuk fóliával, kicsit lenyomva befedjük. Jól kihűtjük. Majd kiborítjuk a tálból,és a maradék krémmel bekenjük. Bármilyen idénygyümölccsel díszíthetjük.

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások