Újévi rétessütés és boros szilveszteri köszöntő

2016. december 12., 08:00 szerző: S. Töttő Rita
komment
Újév napja tele van gasztronómiai babonákkal, melyek közül a legújabb az újévi lencseevés.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Újévi babona a lencse evés is Fotó: mindmegette.hu

De régen is nagy jelentőséget tulajdonítottak az első napnak. „Boldog újévet!/Bort, búzát, barackot,/ Kurta farkú malacot,/ Szekerembe kereket,/ Köcsögömbe feneket,/ Poharamba vörösbort,/ Hadd ihassak bőven,/ Az új esztendőben!” - így szólt az egyik újévi magyar „gasztronómiai” rigmus. Sárkeresztesen az újév első napján rétest sütöttek, hogy „hosszúra nyúljon az esztendő, sokáig éljenek”.

S. Töttő Rita

2016. december 12., 08:00 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...