Ünnepi hangulatban

2016. december 05., 04:00 szerző: Müller Anikó Hanga
komment
Karácsonyi menüajánlatunkat ízletes hallal és a hozzá való burgonyasalátával folytatjuk. Az ételeket a Zirci Főzőklubban elkészítette Brevics Lászlóné.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ételeket a Zirci Főzőklubban elkészítette Brevics Lászlóné.

Brevics Lászlóné Fotó: Müller Anikó Hanga

Életmódi magazinunk előző számában adtuk közre Brevics Lászlóné karácsonyi receptjei közül a hagyományos mazsolás borleves leírását. A most bemutatott két recepttel kiegészíthetjük, teljessé tehetjük az ünnepi asztalra kerülő ételkínálatot. A bemutatott ételekhez nem kell nagy tapasztalat, kezdő háziasszonyok és férfiak is gond nélkül el tudják készíteni.

HOZZÁVALÓK

A rántott halhoz:

8 szelet halfilé, 10 dkg liszt, 2 db tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 4 dl étolaj, só, kevés tej.

A burgonya salátához:

80 dkg burgonya, 3 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 csomag petrezselyemzöld, 1/2 vöröshagyma, 1 evőkanál só, őrölt bors, kevés citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:

A halfiléket fokhagymás tejben áztatjuk 30 percig, lecsepegtetjük, besózzuk és bepanírozzuk a dióval elkevert morzsában. Forró olajban kisütjük.

A salátához a burgonyát megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzunk. Elkészítjük az öntetet, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát és óvatosan összekeverjük. Jól behűtve tálaljuk.

Müller Anikó Hanga

2016. december 05., 04:00 szerző: Müller Anikó Hanga

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...