Zabkása főzve, főzés nélkül

2016. november 04., 17:27 szerző: Tersztyánszky Krisztina
komment
Aki még nem próbálta, annak legfőbb ideje, hogy beiktassa étkezésébe - lehetőség szerint reggelire - a zabkását.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ásványi anyagok, vitaminok és rostok - mi is kell más ahhoz, hogy jól induljon a nap? Ráadásul magas rosttartalma miatt tisztítja is a beleket, sőt teltségérzetet ad, és ezért fogyhatunk is tőle.

Bár a zabpehely, illetve zabkása önmagában elég jellegtelen, ám éppen ezért elkészítésének módozatai szinte végtelenek. Van, aki a zabpelyhet nyersen keveri joghurtba, van, aki áztatja, van aki vízben és van, aki tejben főzi. További variációk is léteznek a tej nélküli diétát folytatóknak, például a gabona- rizs- vagy kókusztejben való főzés.

Íme, egy alaprecept: egy csésze zabpelyhet főzzünk fel kétszeres mennyiségű tejben vagy vízben, 5-10 perc főzés után ízesítsük mézzel, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, fahéjjal. Egy ínyenc variáció: egy-két kanál cukrot alacsony hőfokon karamellizálunk, felöntjük tejjel, és addig kavargatjuk, amíg eloszlik benne a karamella. Ekkor adjuk hozzá a zabpelyhet, készre főzzük. De létezik számos sós változat is. Például: a zabpelyhet ételízesítős vízben főzzük fel, majd adunk hozzá petrezselyemzöldet, metélőhagymát, kakukkfüvet. Az „overnight” hívei nem főzik a zabpelyhet, hanem előző este leforrázzák tejjel és egy éjszakára a hűtőben hagyják fedél alatt puhulni. Kíváncsiak vagyunk, önök hogy készítik a reggeli zabkásájukat!

Tersztyánszky Krisztina

2016. november 04., 17:27 szerző: Tersztyánszky Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor



Műsorok betöltése...