Reklám

2016.11.10. 10:17

A Google is egyre nagyobb figyelmet fordít a fogyasztói vélemények értékelésére (x)

Vállalkozóként manapság már rengeteget számít, hogy cégünkre, vállalkozásunkra hogyan találnak rá az interneten a potenciális ügyfelek – azaz a keresőben hányadik helyet foglalja el weboldalunk.

A rangsorolás szempontjából oldalunk megfelelő keresőoptimalizáltsága mellett ma már döntő szerepet játszanak a fogyasztói vélemények is.

Hogyan is működik a Google fogyasztói értékelése és miért fontos ez számunkra?

Amennyiben rákeresünk egy adott cégre illetve szolgáltatóra a Google Kereső segítségével, magunk is láthatjuk, hogy a szöveges hirdetések elején megjelenik néhány kis sárga színű csillag. Minél több a telt csillag, annál magasabb értékelést adtak a fogyasztók az aktuális szolgáltatásra – ezt nevezzük fogyasztói illetve eladóértékelésnek.  A Google úgy alapozza meg ezeknek az értékeléseknek az eredményét – és rangsorolja a weboldalt ezeknek köszönhetően –, hogy különböző ellenőrzött forrásokra illetve a fogyasztói véleményekre támaszkodik. Így az online vásárlás alkalmával ezeknek a nyilvánosan megtekinthető visszajelzéseknek köszönhetően tud a Google segítséget és valós tájékoztatást nyújtani a potenciális vásárlók számára – ezzel jelentősen megkönnyítve az online keresgélést.

A Google 2010-ben fejlesztette tovább keresőmotorját egy olyan új algoritmus bevezetésével, mely azóta szűri a negatív és pozitív felhasználói véleményeket, és ennek alapján helyezi el az adott weboldalt a találati listán. Értelemszerűen emiatt a legtöbb csillaggal rendelkező oldalak előrébb jutnak, míg a kevesebbel rendelkezők hátrébb kerülnek a rangsorolás alkalmával. Nagyon is fontos tehát, hogy vásárlóink és fogyasztóink milyen véleménnyel vannak termékünkről vagy szolgáltatásunkról, hiszen, ha könnyebben találnak cégünkre a keresőben, nagy eséllyel a mi szolgáltatásunkat fogják igénybe venni.

Csakúgy, mint számos más országban, Magyarországon is elérhető a Google e funkciója, de ma már igénybe vehetjük a hasonló fókusszal működő a www.fogyasztoivelemeny.hu oldalt is, mely jelentősen megkönnyítheti leendő vásárlóink dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!