Reklám

2015.06.24. 05:31

SIKERREL ZÁRUL AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD PROGRAM (x)

A 2013. év őszén Kunszentmiklós járásban indított egészséges életmód program komoly eredményekkel és sportnappal zárul Dunavecsén

Dunavecse, Dr. Kolozs Gergely Kistérségi Egészségügyi Centrum és Bölcsőde

 

Egészségfejlesztési Iroda

 

A Dunavecse Város Önkormányzata Dr. Kolozs Gergely Kistérségi Egészségügyi Centrum és Bölcsőde 100 millió Forintos Európai Uniós forrásból egészséges életmódra nevelő programot indított még 2013. év őszén. A program keretein belül 9 sport- és egészségnap került megrendezésre a járásban. A projekt több egészségmegőrző programot is tartalmazott, köztük különböző klubok indítását is, melyeken a közel két év során mintegy 450-500 fő vett részt.

A „Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda létrehozása Dunavecse városában” című projekt zárásaként 2015. június 27-én szombaton nagyszabású sport- és egészségnap kerül megrendezésre Dunavecsén, mely a kilencedik hasonló rendezvény a projekt megvalósítása során a járásban. Ezeken a rendezvényeken kiemelt célként hívták fel a figyelmet a helyes táplálkozás, a testmozgás, és a megelőző szűrővizsgálatok fontosságára.

A projekt majdnem két éves időtartama alatt több, szám szerint kilenc, rendszeres foglalkozás beindítása is sikerrel járt, közülük a leglátogatottabbak és legnépszerűbbek a dohányzásról való leszokás, cukor-, szív- és érrendszeri betegegek életmódváltása valamint az egészség és sport témakörökben indított klubok voltak, de folyamatos érdeklődés mellett tartották az idősek közösségben tartása, krízis kezelés, szülői készségjavítás tematikájú találkozókat is.

Dr. Pándi Ottó a projekt szakmai vezetője elmondta: „Örülünk a projekt sikerének. Sok pozitív visszacsatolást kaptunk a lakosságtól, például többen is jelezték, hogy a sportnapjaink nyomán kaptak kedvet a rendszeres testmozgáshoz. Beszédes adat továbbá, hogy a sportnapok alkalmával tartott szűrővizsgálatainkon közel 1000 fő vett részt, ami rendkívül jó eredmény. Tervezzük, hogy a projekt lezárása után, a jövőben is folytatjuk az egészséges életmódot népszerűsítő programjainkat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!