Rendőrségi

2012.07.31. 07:16

Illegális dohányüzemet lepleztek le Nyíregyházánál

Illegális dohányüzemet lepleztek le a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói Nyíregyháza külterületén - közölte a szervezet sajtóreferense kedden az MTI-vel.

MTI

Uzonyi Sarolta elmondta: a nyomozók lecsaptak a szabálytalanul működtetett létesítményre és öt férfit értek tetten, amint éppen a gyártósor mellett dolgoztak. A dohánylevelekből cigaretta- és szivardohány készült, amit a helyszínen csomagoltak.     A sajtóreferens tájékoztatása szerint a nyomozók lefoglalták az ipari berendezéseket, továbbá 100 kilogramm kész dohányvágatot, 700 kilogramm dohánytörmeléket és 150 kilogramm feldolgozásra váró dohánylevelet. Emellett 130 üveg szeszes folyadékot is találtak a helyszínen.     Uzonyi Sarolta közölte: az elkövetők tevékenységükkel a számítások szerint 13 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek.     Ellenük költségvetési csalás bűntette és jövedéki termékkel való visszaélés elősegítésének vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az érintettek akár több mint 20 millió forint összegű jövedéki bírságra is számíthatnak - jegyezte meg a NAV regionális szervezetének sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!