Rendőrségi

2014.12.04. 14:06

Megmentették a garázda férfi életét

Nem tud úszni, mégis a vízben bújt el az a 20 éves férfi, akinek az életét a kunszentmiklósi rendőrök mentették meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint december 2-án 17 óra 15 perckor Tasson, a Kunsági főcsatornánál három férfi horgászás közben szóváltásba keveredett, majd egyikük, F. Lajos egy késsel megsebesítette egyik vitapartnere kezét. A sértett segítségére siető állampolgár értesítette a rendőrséget a történtekről.

A helyszínre néhány perc alatt kiérkező rendőröket észlelve a csatornába menekült F. Lajos. A férfit felszólították az egyenruhások, hogy a saját életének, testi épségének megóvása érdekében jöjjön ki a hideg vízből. Ballai László őrnagy, Sebestyén István  törzsőrmester és Pintér Gábor  törzszászlós az akkor már segítséget kérő férfihez siettek. Közben egyikük értesítette a mentőszolgálat munkatársait. Kiderült, hogy a bajbajutott nem tud úszni és fájdalmai miatt magatehetetlen, ezért Ballai László  őrnagy és Sebestyén István törzsőrmester a szolgálati felszerelésük és kabátjuk levételét követően bementek a nyakig érő vízbe, majd az életjelet alig adó férfit a part felé vitték. A süllyedő iszap miatt nehezen mozogtak, ezért a parton maradt Pintér Gábor  törzszászlós egy botot nyújtott be segítségül, amellyel kihúzta Sebestyén István törzsőrmestert, aki magához szorította a mozgásképtelen férfit, miközben harmadik társuk erősen tartotta őt.

A parton az egyenruhások levették a bajbajutott vizes, hideg felsőruházatát, valamint az iszaptól elnehezedett gumicsizmáját és ráadták saját szolgálati kabátjukat, majd a bejelentő fűtött autójába fektették. Ezt követően a kihűlt férfit további egészségügyi ellátás céljából a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást F. Lajos 20 éves tassi lakossal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!