Rendőrségi

2015.11.22. 09:36

30 grammnyi kábítószer volt a rendőrök elől menekülő férfinél

A dunaújvárosi rendőrök egy 37 éves férfit fogtak el, aki menekülés közben kábítószergyanús anyagot dobott el.

A járőrök szombat éjjel egy Renault típusú gépkocsit akartak ellenőrizni, amely Dunaújvárosban, a Vasmű úton közlekedett. A jármű vezetője - a rendőri jelzés ellenére - nem állt meg, folyamatosan gyorsítva próbált elhajtani. A gépkocsivezető a Vasmű út és a Dózsa György út kereszteződésében az útpadkának hajtott, defektet kapott, majd a Vasmű út - Apáczai Csere János utca kereszteződésében megállt és gyalogosan kezdett menekülni, melynek során egy kábítószergyanús anyagot tartalmazó zacskót dobott el - közölte a rendőrség.

A járőrök utolérték és az Apáczai utcában elfogták a 37 éves férfit, akit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállítottak. Az egyenruhások az eldobott tasakban mintegy 30 gramm kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet lefoglaltak. 

Az ügyben kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.   

A férfival szemben szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a rendőrök, mivel érvényes jogosítvánnyal nem rendelkezett - az autót ki is vonták a forgalomból -, illetve a jogszerű rendőri intézkedéssel szemben ellenszegült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!