Rendőrségi

2015.02.10. 13:44

Halálos vonatbaleset Adonynál (frissítve)

Kedden délután két órakor a Kelenföldről Dunaújvárosba tartó elővárosi vonat Adony előtt egy ismeretlen személyt elgázolt.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

14:40 A baleseti helyszínelés és az ilyenkor szükséges hatósági intézkedés miatt a vonatoknak kényszerűen várakozniuk kell. Annyi már bizonyos, hogy az ismeretlen férfi tiltott helyen tartózkodott a nyíltvonali vasúti pályatesten. A MÁV-START az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítja el a Pusztaszabolcs–Dunaújváros közötti vonalszakaszon.

15:13 A baleset  Adony térségében a vasúti hídnál, az M6-os autópálya alatt történt. A mentők megállapítása szerint a férfi elhunyt. A dunaújvárosi hivatásosok és a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói érkeztek a helyszínre, ahol a vonat utasai gyalogosan folytatták útjukat a vasútállomásra. Az érintett területen vágányzár van, a balesetben más nem sérült meg.

A személyszállító vonat a baleset helyszínén, Adonynál (Fotó: Ady Géza)

21:30 Úgy tudjuk, a vonat által halálra gázolt ember, egy idős férfi, a nyílt pályára feküdt a szerelvény közeledtekor, feltehetően öngyilkossági szándékkal. A mozdonyvezető azonnal fékezett, de a vonat mintegy kétszáz méteren keresztül sodorta magával testrészeit, mire meg tudott állni.

Az áldozat személyazonosságát, illetve lakhelyét kedd estig még nem sikerült megállapítani. A menetrend szerinti személyvonat utasaival együtt a nyílt pályán vesztegelt, egészen sötétedésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!