Rendőrségi

2015.01.22. 14:30

Feltört fiók

A dunaújvárosi rendőrök a napokban vádemelést javasoltak egy dunaújvárosi lakossal szemben, aki egy tatabányai ismerősén állt bosszút azzal, hogy feltörte közösségi oldalának profilját.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást E. Krisztián helyi lakossal szemben.

Az elkövetőt, azonosítását követően, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, mivel 2014. március 27-én megváltoztatta egy nő internetes közösségi oldalához tartozó belépési jelszavát, levelezőrendszere postafiókjába pedig jogosulatlanul belépett.

Az eljárás adatai szerint a 22 éves E. Krisztián és a sértett korábban iskolatársak és barátok voltak, majd viszonyuk hirtelen megromlott. A gyanúsított neheztelt az ismerősére és mivel tudta az email címéhez és közösségi oldalához tartozó belépési jelszavait, az az ötlete támadt, hogy így okoz neki kellemetlenséget.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott nyomozást és a férfival szemben vádemelést javasolt az illetékes ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!