Rendőrségi

2012.11.18. 18:06

Halálos baleset a 6-os úton Kisapostagnál - feloldották az útzárat (fotókkal)

Kisapostag - Egy személyautó és egy busz ütközött frontálisan a 6-os főúton vasárnap délelőtt. A balesetben két ember, a kocsiban utazó anya és fia hunyt el.

duol.hu

A helyszínelés, az elhúzódó műszaki mentés miatt késő délután oldották fel az útzárat a 6-os úton - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap kora este.

14.30

Szabó-Bisztricz Anett megye katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a 6-os főúton a kisapostagi elágazó és Dunaföldvár között egy személygépkocsi és egy menetrend szerinti autóbusz frontálisan ütközött. A személygépkocsi vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette, az elhunytakat a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A balesetben a buszon utazók nem sérültek meg. Az utasokat egy másik autóbusz szállította tovább a helyszínről. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére lezárták a 6-os főút ezen szakaszát.

 

 

12.43

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő közölte: a baleset 11 óra körül a 6-os számú főúton, Kisapostag magasságában történt. Az elsődleges adatok szerint egy Suzuki személygépkocsi haladt Budapest irányából, amikor a 46+200-as km szelvényben letért az útpadkára, majd megcsúszott, és a szemközti sávba sodródott, ahol frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő helyközi járatos Volán autóbusszal, ami Baracsról tartott Dunaújvárosba.

 

 

A balesetet követően a Suzukit vezető 39 éves daruszentmiklósi nő, valamint 10 éves kisfia a helyszínen azonnal életét vesztette. A buszban utazók közül senki nem sérült meg.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés jelenleg folyamatban van. A 6-os számú főutat teljes szélességében lezárták a rendőrök, a forgalmat Baracs felé terelik.

A halálos közlekedési baleset körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!