Rendőrségi

2015.08.25. 15:58

Így száguldozik az utakon a magyar

A rendőrség közölte a legutóbbi, 2015. augusztus 18-19. közötti és augusztus 23-i európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlegét. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján 2015. augusztus 18-án, 19-én és 23-án tartotta meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

A három nap alatt összesen 9431 jogsértést dokumentált a rendőrség, ebből 1101 esetben a jármű megállítását követően annak vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök.

A helyszíneken 1018 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 83 esetben szabálysértési illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

Az ellenőrzés során 21 illegális bevándorlót, valamint 4 körözött személyt is elfogtak a rendőrök, illetve 6 fővel szemben bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!