Rendőrségi

2016.09.21. 18:37

In memoriam Katona Péter (1960-2016)

Péter 1997-ben szerzett diplomát a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán. 18 évig teljesített szolgálatot a rendvédelmi testületnél.

2001-től dolgozott az akkori Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, mai nevén Útkeresés Segítő Szolgálat Hajléktalanok Átmeneti Otthona tagintézményében.

2005-től az intézmény Nappali melegedő és Éjjeli menedékhelyén segített a rászorulóknak.

Szakmai munkájával kapcsolódott az országos szakmai szervezetekhez. 2005-2008 között a Hajszolt Egyesület Felügyelő Bizottságának tagja volt.Tanulmányai folytatásaként 2007-ben a Széchenyi István Egyetemen szociális munkás képesítést szerzett.

Jó szervező készségének és szakértelmének köszönhetően 2008. március 1-től csoportvezetői feladatokat látott el, majd a Hajléktalan Ellátó Centrum részlegvezetője lett.

Munkáját végigkísérte a szakma iránti tisztelet. A Centrum lakói bizalommal fordultak hozzá, mindig megtalálta velük az együttműködés hangját. Szakmai tudásával, következetességével kivívta a kollégák elismerését. Mindennapi munkáját a pontosság jellemezte, nagyfokú empátiás készséggel rendelkezett, ami segítette őt a kiegyensúlyozott kapcsolatteremtés területén. A munkatársakkal és a kliensekkel egyaránt toleráns volt, érdeklődéssel fordult feléjük. Minden helyzetben lehetett rá számítani, a problémák szakmai és emberi oldalára egyaránt nagy rálátással rendelkezett.

Mindennapi munkája során hatékonyan kamatoztatta szakmai tudását. Fontosnak tartotta a csapatépítő tréningeket, amelyeknek köszönhetően a munkatársi közösség egybeforrott.

Sikeres pályázatainak köszönhetően, élhetőbb életkörülményeket tudtak biztosítani hajléktalan centrum lakói számára. Részlegvezetőként nagy figyelmet fordított az intézmény jogszerű működésére, a mindennapi munka gördülékeny elvégzésére, és a nyugodt munkakörnyezet biztosítására. Döntéshozatalában a racionalitás dominált, elhivatottsága, céltudatossága mindenki számára példaértékű lehetett.

Kollégánk pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Gyászunkban és fájdalmunkban is törekedni fogunk arra, hogy emberségét, szakértelmét, és kedvességét megőrizzük szívünkben és mindennapjainkban.

Nyugodj békében barátunk, kollégánk Katona Péter!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!