Rendőrségi

2015.04.06. 18:24

Józanul vezettek az utakon, nem találkoztak ittas sofőrrel

Dunaújváros - A Józan húsvét elnevezésű közúti ellenőrzési akció mérlege pozitív. A rendőrök által megállított járművezetők egyike sem fogyasztott alkoholt, mielőtt volánhoz ült.

Körmendi Erzsébet

Két járőr pár folyamatosan ellenőrizte a utakat az elmúlt három napban, de volt, amikor nyolc rendőr intézkedett egyszerre. Néhány tucat szabálysértővel szemben felléptek, ám alapvetően kedvező tapasztalatokról számolt be Német Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője az akció vége előtt néhány órával.

Dunaújváros több pontjánellenőrizték az úton lévőket
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Józan húsvét elnevezésű közlekedésbiztonsági akcióban részt vevő járőrök egyetlen ittas sofőrrel sem találkoztak az elmúlt három napban, pedig nagyon sok gépjárművet megállítottak. Az akció április negyedikén reggel kezdődött, két járőr páros folyamatosan igazoltatott az utakon, további kettő pedig időnként csatlakozott hozzájuk. A gépkocsivezetők rendőrségi ellenőrzésbe futhattak bele Dunaújváros belterületén több helyszínen is, valamint a külterületen, a 6-os főúton, és Adonyban, Ercsiben is.

Az akció hétfő este nyolc óráig tartott, ám az ittas járművezetők kiszűrésére továbbra is nagyon figyelnek a járőrök az utakon. Összesítő adatokkal majd csak ma szolgálhat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedési osztálya, ám elöljáróban azt megtudtuk tegnap este, hogy pár tucat szabályszegés előfordult. Például: többen autóztak biztonsági öv használata nélkül, de akadt engedély nélkül átalakított gépjárművet vezető, és olyan is, aki lejárt vezetői engedéllyel autózott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!